Hoppa till sidans innehåll

Jämna finalfajter i Alvestaträffen

13 NOV 2021 15:39
Äntligen är vi igång med tävlingsverksamheten igen och Alvestaträffen bjöd på flera jämna kamper och till och med särskjutningar.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2021 15:39

I cupfinalerna fick vi uppleva särskjutningar (shoot-off) i båda sittandekamperna och inte minst som avslutning i ungdomsfinalen.

Kvar till slut satt Frida Gustavsson från Tolg, som tidigare vunnit Discokulan, och Alvesta Oskar Flystam. Med de två ordinarie skotten avverkade hade båda fått ihop 21,0 trots decimaltolkning. I de påföljande skiljeskottet drog Frida längsta strået med 10,7 mot 10,2.

Trea i finalen blev Wilma Johansson från Alvesta.

Till sittandefinalen kom Carolina Lindström från Alvesta och Maria Henningsson, Växjö, med exakt samma poäng. Även direkt i finalen fick de särskjuta eftersom båda fick ihop 20,8.

Vann kampen till slut gjorde ändå finalrutinerade Henrietta Johansson från Växjö efter 21,2 mot 20,5 i finalmötet mot klubbkompisen Kajsa Henningsson. Trea i denna finalen Jennie Svärd från Ingelstad.

Anton Salomonsson från Össjö hade det i särklass högsta grundresultatet och sköt stabilt genom hela finalen. I slutkampen ställdes han mot Wilma Svensson från Ingelstad. Hon hade också skjutit grymt stabilt dit fram, men ett dippande skott fällde avgörandet 20,3 mot 18,7 till skånsk fördel. Trea i denna finalen Wilmas klubbkompis Sanna Svärd-Paulsson.

Lagkampen i sittande erövrade Elias Grimheden och Frida Gustavsson för sitt Tolg. De följdes av Alvesta med Wilma Johansson och Oskar Flystam samt Växjö med Vilde Magnusson och Otto Henningsson.

Lagkampen i stående fixade Thea Lundgren och Emmy Mauritzson till Berga, de följdes av Ingelstad med Sanna Svärd-Paulsson och Wilma Svensson respektive Alvesta med Per-Ola Waldmanis och Lizette Lindström.

Pandemin har satt sina spår i verksamheten och i deltagarantalet på tävlingar, men inte minst med tanke på vårt egna tillflöde av medlemmar i höst, så finns det hopp. Flera av de övriga klubbarna vittnar också om en uppförsbacke, men försiktig optimism inför framtiden.

Till slut vill Alvesta Skytteförening tacka alla skyttar, ledare och supporters som kom till oss idag för visat intresse, samt hälsa er varmt välkomna till Discokulan 29 januari.

Kompletta resultatlistor finns på Tävlingskalendern (IndTA) samt våra hemsida: www.alvestasf.se

PDF-filer på resultatprotokoll finns på hemsida: www.alvestasf.se

Skribent: Mikael Svensson

  

Postadress:
Alvesta SF - Skyttesport
Mikael Svensson, Gitarrvägen 34B
34233 Alvesta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info