Hoppa till sidans innehåll

Sophia, Björn och Sanna cupvinnare

09 NOV 2019 18:04
Lördagen 9 november var det dags för vår traditionella luftgevärstävling Alvestaträffen som dagens ljus redan 1973. Först under många år i sporthallen, innan vi flyttade till den nuvarande hallen.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2019 18:04

Förr sköt man bara grundomgång, men under 2000-talet kom cupfinalerna in i bilden.

Precis som vid föregående tävling i Sörabyhallen för två veckor sedan, var det tjejerna som dominerade även i Alvestaträffen.

Då vann Fanny Sörensson från Söraby som nu i slutfinalen för L 11-13 fick ge vika med 20,6 mot 20,9 för Sophia Svensson, Älmhult, som för övrigt toppade L 11 med 422,1 poäng.

- Det var roligt, men ganska nervöst. Har inte vunnit någon final innan, så detta var stort, sa Sophia efteråt.

De gulsvarta färgerna i sittandefinalen försvarades av Alex Thörn, slutlig nia.

In till sittandefinalen var Henrietta Johansson från Växjö, som vunnit tidigare i Alvesta, starkast, men väl i cupfinalen blev det en Värnamouppgörelse till slut. Längsta strået drog denna gången Björn Bjarnason.

Conny veteranvinnare

Bland ståendeskyttarna var Sörabyduon Simon Tollstern och Josefine Ahlm starkast in till final. Väl där blev det dock en slutuppgörelse mellan Sanna Svärd-Paulsson från Ingelstad och Felicia Dahl, Älmhult. Längsta strået drog där Sanna med 19,1 mot 18,8.

- Känns helt underbart, skakigt och spännande i finalen. Jag är nöjd med skyttet, även grundomgången, sa Sanna efteråt.

De gulsvarta färgerna försvarades av veteranvinnaren Conny Pettersson som hängde med bra och landade på en slutlig bronsplats i ståendefinalen.

I lagkampen innehållande två sittande och två stående skyttar toppade Söraby med Älmhult som tvåa och Alvesta som trea.

Skyttiaden i december och Discokulan i januari

Kompletta resultat finns under såväl tidigare artikel som under Alvestaträffen överst på hemsidan. Där finns även grafiska kort som vår dataguru Mikael Granath förtjänstfullt lade ut direkt efter varje skjutlag. Även resultatlista låg ute på såväl hemsida som IndTA inom en timme efter sista final. Där är det nog få arrangörer som slår oss på fingrarna – i Alvesta är aldrig en tävling slut förrän resultaten ligger på nätet. Även live-visningen har rullat hela dagen.

Vi tackar skyttar, ledare och supporters samt våra egna funktionärer för visat intresse och engagemang. Skyttiaden (zon), Discokulan, Kronobergsstafetten och Smålandsmästerskapet är ytterligare fyra anledningar att komma till Alvesta innevarande säsong.

Skribent: Mikael Svensson

  

Postadress:
Alvesta SF - Skyttesport
Mikael Svensson, Gitarrvägen 34B
34233 Alvesta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info